Sayfalar

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Fırında Peynirli Patates


Malzemeler:
Kişi sayısı kadar patates
Zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı, patatesleri yağlayacak kadar)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Fesleğen
Rendelenmiş peynir
Yapılışı:
Patatesleri 15 dakika kadar haşlayın. Ardından uzunlamasına ikiye bölün. Her bir parçada enine 1-2 milimlik kesikler açın, patatesleri parçalamamaya özen gösterin. Bir kapta zeytinyağı,tuz,karabiber, kimyon ve fesleğeni karıştırıp bu karışımı patateslerin üzerine sürün. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye patatesleri dizip tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına verin. 30 dakika kadar pişirin, arada patateslerin üzerine yağlı karışımdan sürün. Patatesler pişince üzerlerine rendelediğiniz peyniri serpin bir 10 dakika daha pişirip servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails